Reizen

reisbanner
 
Tot de mooiste SPIL-activiteiten van het jaar, behoren ongetwijfeld de buitenlandse studiereizen. Het doel van deze reizen is om studenten Politicologie en Politicologie – IBO kennis te laten maken met de cultuur, de politiek en de internationale positie van een ander land.
 
Wat houdt een reis in?
Twee keer per jaar stelt de SPIL haar leden in staat om deel te nemen aan een buitenlandse reis. In januari wordt de Korte Reis georganiseerd: 40 SPIL’lers krijgen de kans om voor maximaal 200 euro een week lang af te reizen naar een land binnen Europa. In juli volgt de Lange Reis: 30 leden brengen twee weken lang een bezoek aan een land buiten Europa, voor maximaal 750 euro.
De reizen worden volledig georganiseerd door Commissie Buitenland, waarin je zelf ook plaats kunt nemen door aan het begin van het collegejaar te solliciteren.
 
Waar gaan we heen?
De afgelopen jaren is er tijdens de Korte Reis een bezoek gebracht aan onder andere Ierland (Dublin en Belfast), Polen (Warschau en Krakau), Macedonië (Skopje), Kosovo (Pristina), Letland (Riga) en Schotland (Edinburgh). Dit jaar zal de Korte Reis naar Duitsland (Berlijn) gaan. De Lange Reis ging de laatste jaren naar onder meer India (Delhi), Israël (Tel Aviv en Jeruzalem), Rusland (Sint Petersburg en Moskou). China (Beijing) en Singapore & Maleisië (Kuala Lumpur). Dit jaar gaat de lange reis naar de Verenigde Staten (Washington D.C.). Bovendien vindt er twee keer per jaar een tweedaagse excursie naar Brussel plaats, om onder andere de Europese instituties een bezoek te brengen.
 
Tijdens een SPIL-reis ontvouwt je studie zich als het ware voor je ogen: tijdens bezoeken aan instellingen als parlementen, Ministeries, NGO’s, NAVO-bases en ambassades krijg je in korte tijd een helder beeld van de politieke situatie en internationale positie van het bezochte land. Ook culturele activiteiten maken altijd onderdeel uit van het programma tijdens een SPIL-reis. Uiteraard is er ook genoeg vrije tijd waarin deelnemers de plaatselijke horeca kunnen verkennen.
 
Hoe kan ik mee?
Zodra de bestemming van een reis bekend wordt gemaakt, wordt iedereen die mee wil gaan gevraagd om een motivatiebrief te schrijven. Deze brief moet aan een aantal criteria voldoen en wordt uiteindelijk beoordeeld door de Commissaris Buitenland, een oud-Commissaris Buitenland en een medewerker van het Instituut Politieke Wetenschap. Word je geselecteerd om deel te nemen aan de reis, dan krijg je hierover tijdig bericht. Voor de deelnemers organiseert de Commissie Buitenland namelijk in de aanloop naar de reis ook nog enkele voorbereidende activiteiten. Na terugkomst vindt er bovendien een afsluitende borrel plaats. De reizen worden altijd gepland na tentamenperiodes, in de collegevrije weken van alle studenten Politicologie en Politicologie – IBO.
 
Wil je nog meer weten over de reizen? Lees onze blogs of vraag het aan het bestuur of de Commissie Buitenland!
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Openingstijden

Reguliere openingstijden:
 
Maandag 10.00-17.00
Dinsdag 13.00-17.00
Woensdag 10.00-17.00
Donderdag 10.00-17.00
Vrijdag 10.00-16.00
Weekend Gesloten