Debat

Figuur van de maand: Theresa May

De Britse premier Theresa May speelt een grote rol op het wereldtoneel. Met de Brexitonderhandelingen die continu bezig zijn, staat May altijd in de spotlights. May wordt nog net niet de Iron Lady genoemd, maar toch wordt ze gekarakteriseerd als een ijzersterk persoon met een eigen wil. Bovendien omschrijft ze zichzelf als een feminist. Wie is Theresa May precies en wat moet je over de tweede vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk weten?

Lees meer

Youth for Climate, spijbelen of juist niet?

Op 7 februari werd er massaal gestaakt door middelbare scholieren in Nederland. Gestaakt? Nouja, gespijbeld dan. Want wettelijk gezien mogen scholieren niet staken. Maar wat krijgt duizenden en duizenden scholieren zover dat ze problemen met de leerplichtambtenaar opzoeken? Ik ben (met moeite) naar Den Haag gegaan om ze dat zelf te vragen.

Lees meer

2018: Het jaar in overzicht

 

Het jaar 2018 versterkt het idee van de steeds veranderende en kortstondige aard van de politiek. Wat in het bijzonder verontrustend is over deze laatste jaren is een sterke herleving van de populistische krachten en een herconfiguratie van de gevestigde liberale orde van de laatste 70 jaar. Van de complexe interacties tussen verschillende landen (de Brexit-onderhandelingen of de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten) tot het verdiepende conflict in Jemen, dit jaar presenteerde zich als een opnieuw uitdagend jaar, zowel nationaal als internationaal.

Lees meer

Tammy Duckworth: van oorlogsveteraan tot senator

De serie ‘Krachtige vrouwen wereldwijd’ zal elke twee weken online verschijnen in de aankomende twee maanden. Het doel is krachtige vrouwen van over de hele wereld uit te lichten. Deze week bespreken we senator Tammy Duckworth uit de Verenigde Staten.

Lees meer

Crisis in de Zee van Azov

Op 25 november probeerden drie schepen van de Oekraïense marine de straat van Kertsj te verlaten omdat ze de Zee van Azov niet konden bereiken. Tijdens het terugtrekken werden ze echter aangevallen en geënterd door de Russische Kustwacht. De aanval laat een groeiende trend van escalaties zien tussen Rusland en Oekraïne.

Lees meer

Is het einde van nafluiten in Nederland in zicht?

De gemeente Rotterdam kan sinds kort burgers bekeuren voor seksuele intimidatie op straat. Dit beleid werd hard aangemoedigd door wethouder Joost Eerdmans, maar nu is er kritiek op het beleid omdat het ineffectief zou zijn. Is deze harde aanpak een goede manier om seksuele intimidatie op straat tegen te gaan of moet de gemeente Rotterdam op zoek naar een andere methode? 

Lees meer

 

Colofon

Hoofdredacteur

Anouk van Vliet

Eindredactie

Michael Kunst, Dominic Mostert, Nicola Otten, Jinne Samsom

Internetredactie

Leonie Andriessen, Romy Bruijnzeel, Sanne van Helmondt, Michael Kunst

Redactie

Jurre Albrecht, Aline de la Croix, Laura Einarson, Yasmin de Fraiture, Jan Frensen, Floris Giltaij, Lars Janssen, Sem Loggen, Einar Skoglund, Sarah Sramota, Akansha Patil, Esmee de Winter

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 10:00-17:00
Friday 10:00-12:30
Weekend Closed
 
 * Op vrijdag heeft het bestuur vanaf 12:30 vergadering
On Friday the room is closed due weekly boardmeetings at 12:30