Debat

We vertrouwen journalisten minder dan bankiers

Het vertrouwen in instituties nam in 2017 toe. De positie van journalisten is echter nog steeds fragiel. Bankiers, de Europese Unie, zij worden alle betrouwbaarder geacht dan de pers. Wat maakt deze beroepsgroep zo 'onbetrouwbaar'? 

Lees meer

Compensatie voor lichting pechstudenten

Studenten die tussen 2015 en 2017 zijn begonnen met studeren, zijn de eerste generatie studenten die onder het leenstelsel vallen. Om ervoor te zorgen dat zij niet tussen de wal en het schip geraken, werd afgesproken dat de onderwijsinstellingen in deze drie jaar tijd gezamenlijk 600 miljoen euro aan voorinvesteringen zouden doen. Nu blijkt dat hier niet aan voldaan is. Ontstaat er toch een pechgeneratie?

Lees meer

Leert Nederland de kunst van het staken?

Nieuwe statistieken van het CBS tonen aan dat 2017 een succesvol stakingsjaar was. Steeds vaker hebben we te maken met grootschalige stakingen in het streekvervoer en de onderwijssector. Is Nederland een stakingsland geworden?
 

Lees meer

Privacy of veiligheid, wat geeft de doorslag?

 

De Wiv 2002 is toe aan een update. We zitten immers al lang niet meer op de ether, maar op kabels. Maar wil jij onderdeel zijn van massasurveillance waarbij jouw data bij willekeurige veiligheidsdiensten terecht kan komen? Debat neemt de Wiv 2017 nog eens onder de loep met het oog op het referendum.

Lees meer

The Hague is ruled by you, the citizen

The municipal elections are coming closer and closer. For you, as citizen of The Hague, the Munipal Debate will take place on Wednesday 7th of March to inform you as good as possible. What are the main tasks of municipal councils? Are you wondering which parties are participating in The Hague? Well, it is time for you to read more!

Lees meer

VVD en integriteit: een ingewikkelde combinatie

Precies zeventien dagen geleden bood Halbe Zijlstra zijn ontslag aan Zijne Majesteit de Koning aan. Sindsdien is een week geleden voor de vijfde keer de Politieke Integriteits-Index gepubliceerd door Vrij Nederland, met de VVD als koploper. Waarom lijkt de VVD toch zo vaak betrokken te zijn bij integriteitsschandalen?

Lees meer

De zaak-Everink, glashelder of niet?

Koen Everink werd in maart 2016 dood gevonden in zijn woning in Bilthoven. De zakenman lijkt het slachtoffer te zijn van een zakelijk geschil. De rechtszaak die volgde, is er een met ontkenningen, bijzondere theorieën en een geweigerd DNA-onderzoek. 

Lees meer

  • 1
  • 2
 
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Witte Autoverzekering
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
 LOGGGO

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden:
Maandag t/m vrijdag*:  10:45 - 15:15
 
The Hague: 
Maandag 10:45-15:15
Dinsdag 10:45-15:15
Woensdag 10.45-15.15
Donderdag 10.45-13:00
Vrijdag 10.45-15:15
Weekend Closed
 * Op donderdag heeft het bestuur vanaf 13:00 vergadering
On Thursdays the room is closed due weekly boardmeetings at 13:00