AlleJaarsWeekend 2017: niets is wat het lijkt

Nadat we met de gehele commissie maandenlang voorbereidingen hadden getroffen en geestige, doch productieve vergaderingen hadden gehouden, brak op vrijdag 28 april dan eindelijk het AlleJaarsWeekend 2017 aan. We verzamelden om 17:00 uur op Leiden CS, vanwaar onze lange, maar gezellige treinreis naar het verre Brugge startte. Wie hoopte op een rustige treinreis, kwam bedrogen uit, want er werd een hoop geouwehoerd.
Rond een uur of negen kwamen we aan op station Brugge, waarna we na een wandeltocht van jewelste het hostel bereikten. Het hostel bleek een enorme Escape Room, hetgeen natuurlijk de spanning van de deelnemers en het schoolreisje-gevoel in de hand werkte. Er was bovendien een bar die, aangesloten op een poolcafé, alle stoutste dromen van het gemiddelde jongmens wist te overtreffen. Nadat we onze kamers hadden betrokken, ging de kroegentocht van start. Met dank aan de kroegentocht-sub ontdekten we kroegen waar het speciaalbier rijkelijk vloeide. Met behulp van bier, extravagante locals en friet van het plein werd het langzaam zaterdag.
Die dag begon met een HEMA-ontbijt en een Crazy88. Dit stadsspel deed de gemoederen van argeloze toeristen hoog oplopen: de complimentjes en de gedichten vlogen hen om de oren. De binnengesleepte punten gaven de deelnemers reden te over om voldaan aan de lunch te beginnen. Niet veel later reisde een aanzienlijke delegatie SPIL’ers af naar Bierbrouwerij de Halve Maan, aangezien een reis naar Brugge geen reis naar Brugge genoemd kan worden als de Brugse Zot niet ten overvloede geschonken wordt. Om in de sfeer van het bier te blijven, ondernamen we na een lekker zoute pizza, een stadswandeling met spookverhalen, gratis bier en een man met een gekke hoed en een vestje. De rest van de avond waren de AJW-deelnemers weer - het zal niet als een verassing komen - te vinden in Brugse kroegen.
De zondag begon met een ware twist, aangezien een paar deelnemers door Sietske op brute wijze werden ontvoerd, waarna de verschillende AJW-groepjes de taak kregen om hun verdwenen groepslid terug te vinden. Aanwijzingen over de locatie van de verdwenen groepsleden kon worden verkregen door het doen van verschillende opdrachten, waaronder een huwelijksaanzoek naspelen in de buurt van het meest romantische, maar in ieder geval meest toeristische, bruggetje van Brugge. Het aanzoek van Laura en Pim was kennelijk erg realistisch, want een zeer enthousiaste, overijverige Italiaan liet luid en duidelijk blijken dat hij het paar al het geluk van de wereld toewenste. Zo blijkt maar weer: nepstellen zijn soms schattiger dan echte stellen.
Nadat elk groepje de opdrachten goed had afgerond, werden de ontvoerde groepsleden bij de stadsschouwburg teruggevonden. De commissie had echter voor de deelnemers nog één flinke verassing in petto: het hele weekend was er in elk groepje een Mol actief geweest, die had moeten voorkomen dat opdrachten op een goede manier werden uitgevoerd. Het vertrouwen in de medemens heeft bij sommige deelnemers een kleine deuk opgelopen, maar gelukkig vond men de mollen na hun bekendmaking nog steeds aardig en werden zij niet als paria’s van de groep verstoten.
Het laatste hoogtepunt van de reis vond plaats op twee locaties tegelijkertijd: het friet- en het chocolademuseum. Hier konden de deelnemers genieten van de lekkernijen die met recht beschouwd worden als Belgische trots. Ditmaal was er geen schattige Bruggenaar die hen rondleidde, maar kreeg men de tijd om zelf het één en ander te proeven en te bekijken.
Na het museumbezoek en net vóórdat men instortte van de lichamelijke drang tot slapen, begaf de voltallige groep zich naar station Brugge, om vanaf daar de eerder beschreven treinreis in tegengestelde richting opnieuw te ondernemen. Moe maar voldaan – maar vooral moe – zette de groep rond tien uur ’s avonds weer voet op Leidse bodem. De reis was tot een officieel einde gekomen. Het enige wat de deelnemers nog restte was een diepe, diepe slaap en een nu alweer vurig verlangen naar het volgende AlleJaarsWeekend.

Door Thijn van der Kooi en Rick Oosterheert 

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00