Autumn Convention Blog 2

IMG 20141024 WA0010
 
Door Kaisa de Bel, Pepijn Knops & Victor Pak
 
Donderdag
Na op woensdag een dagje hard aan de studie hebben gezeten (de tentamens stonden immers ook gewoon nog op het programma), waren we donderdag weer fris en fruitig aanwezig op de campus van de Radboud Universiteit. De dag begon met een lezing met de titel ‘The European Court of Human Rights and the State’, gegeven door Prof. Janneke Gerards van de Radboud Universiteit. Zelf had zij meerdere rechters van het hof geïnterviewd, en zodoende kon zij het Hof vanaf verschillende perspectieven  belichten. Ze vertelde niet alleen over de noodzaak van het hof, maar ook over de gebreken ervan.
 
Op het middagprgramma stonden weer de student panels. Daar presenteerden drie studenten hun paper over mensenrechten vanuit een filosofisch perspectief. Opvallend was vooral de presentatie van een student verbonden aan de Hebrew University of Jerusalem. Niet alleen door zijn sprankelende persoonlijkheid, maar ook door het onderwerp van zijn paper, waarbij hij zijn theorie over de cognitieve invloed op de uitoefening van mensenrechten besprak, viel hij op.
 
De middag werd afgesloten met een Oxford Style Show Debate. De show was tijdens het debat inderdaad aanwezig; het was een spetterende afsluiting van het academische programma van de Convention. Tijdens dit debat gingen studenten van over de hele wereld de discussie met elkaar aan over de vraag of mensenrechten inderdaad universeel zijn. Dit paste uiteraard perfect bij het thema van deze week, namelijk de universaliteit van mensenrechten in de 21e eeuw. Vervolgens gingen we met zijn allen naar een oude fabriekshal in Nijmegen, waar we gezellig de dag in stijl afsloten, met een lekkere Hollandse maaltijd en een flesje wijn.
 
Vrijdag
Vrijdag zaten we vanaf 8:30 tot 20:30 bij de General Assembly. Dit is de Algemene Ledenvergadering van IAPSS. Hierin beslissen wij voor de SPIL als vereniging en als individuele leden over de voorstellen die het bestuur van IAPSS doet. Voor deze prestigieuze vergadering mochten we gebruik maken van de zaal van de Provinciale Staten in Arnhem.
Rond een uur of 12 was het al niet meer helemaal duidelijk voor de Executive Committee (Excom) dat de leden en verenigingen in deze vergadering beslissen of een voorstel goed- of afgekeurd wordt, want de Excom was het niet eens met de uitslag van een stemming. Er werd tegen het voorstel gestemd om het lidmaatschap te verhogen naar €20,- in plaats van €15,-.  De leden vonden dat het niet duidelijk was waar het geld heen zou gaan en dat het naast de verhoging van het event-fee ook niet nodig was om ook het lidmaatschap omhoog te gooien. Hier was de Excom het echter niet mee eens. Tijd voor een lunch, want bij zowel de GA als bij de Excom liepen de gemoederen hoog op, vooral omdat de Excom wilde dat we het voorstel opnieuw tot stemming zouden brengen.
 
Na ontzettend lang discussiëren was men er natuurlijk nog steeds niet uit. Daarbij kwam het feit dat we er al over gestemd hadden. De Excom was nog steeds niet met een herziende begroting gekomen en om toch tot een oplossing te komen werd besloten om met een select groepje een herziende begroting te gaan maken. Na een koffiepauze van een half uur waren we er, samen met nog een paar studenten van diverse nationaliteiten, uitgekomen en hadden we een acceptabele begroting gemaakt welke opnieuw gepresenteerd kon worden aan de General Assembly. Gelukkig werd deze dit keer wel geaccepteerd en stemde iedereen voor.
 
Het was ondertussen al 15:45 en we konden maar in de zaal van de Provinciale Staten blijven tot 16:30. De organisatie had echter wel een andere locatie geregeld zodat we daar verder zouden kunnen vergaderen. Er kwamen nog twee belangrijke voorstellen waar wij als vereniging en individu tegen wilden stemmen; namelijk dat men pas mag stemmen in een vergadering als ze minimaal 3 maanden lid zijn en het voorstel dat de Excom in plaats van 3 termijnen 5 termijnen mocht zitten. Nadat deze voorstellen beiden waren afgewezen door de GA moesten we het gebouw verlaten en verder vergaderen in een ander gebouw aan de andere kant van de straat. Er zou echter niet heel veel bijzonders meer besproken worden. Daarom zal ik jullie daar ook niet mee vervelen in dit blog.
 
Het was een bijzondere week met veel leerzame en gezellige momenten. We kijken nu al uit naar het World Congress dat in Londen zal plaatsvinden in april volgend jaar!
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00