Autumn Convention Blog 1

10514306 816868931709535 2311032878061308112 o
 
Door Kaisa de Bel, Pepijn Knops & Victor Pak
 
Maandag
Maandagmorgen stond de wekker om 9 uur en aan de ontbijttafel genoten wij van een fijn ontbijt. Vervolgens was er enige haast geboden om rond 10 uur te vertrekken naar de campus van de Radboud Universiteit waar de eerste dag van de conferentie op het programma stond. Met goody bag en al stapten wij de collegezaal binnen waar de eerste lezing over Transitional Justice zou beginnen. Het onderwerp past goed in de stijl van de conferentie; die gaat over de universaliteit van mensenrechten in de 21e eeuw. De lezing werd gegeven door prof. Anja Mihr, zij is verbonden aan het The Hague Institute for Global Justice.
 
De honger werd vervolgens gestild met een goed maal in het restaurant van de campus van de Radboud Universiteit. Hierna was het tijd voor de paneldiscussies waarbij er in een aantal lokalen discussies over diverse onderwerpen werden gehouden. Er was diverse keuze van Internationaal recht tot aan ideeën over perspectieven van recht in het Midden-Oosten. De SPIL delegatie belandde uiteindelijk bij een aantal panels over onder andere dierenrechten, feminisme, genderstudies en de rol van de media en het verdwijnen van staten zoals de Maldiven en Kiribati door de stijgende zeespiegel. Deze boeiende discussies gaven ons ook weer nieuwe inzichten over soms minder bekende onderwerpen.
 
Na de paneldiscussies volgde de laatste lezing van de dag, gegeven door de Belgische prof. Dembour die verbonden is aan de Sussex University. Zij bracht een aantal nieuwe en vooral kritische perspectieven over mensenrechten ten gehore, waarna er een korte Q&A werd gehouden. Dit betekende voor ons het einde van een geslaagde eerste dag van de Autumn Convention. Morgen ligt er weer voor ons een programma klaar dat bestaat uit lezingen en paneldiscussies!
 
Dinsdag
De dinsdagmorgen begon voor de SPIL delegatie erg vroeg, al om 9 uur waren we present bij een lezing van oud minister-president Dries van Agt. De inmiddels 83-jarige sprak nog vol passie over de situatie in Israël en Palestina. Dit was voor de delegatie het voorlopige hoogtepunt van de week. Vooral omdat na afloop van de lezing de heer van Agt nog wat bleef hangen en zo in gesprek raakte met ons. In plaats van naar de volgende lezing te gaan hebben de SPIL’ers nog een lang maar zeer interessant gesprek gevoerd met de oud premier.
 
Hierna was het alweer tijd voor de lunch in het restaurant van de Radboud Universiteit. Na een ontmoeting met de President van IAPSS begonnen de paneldiscussies weer. Ditmaal bezocht de SPILdelegatie een discussie over de Responsibilty to Protect. Daar kwam een zeer levendig debat op gang over onder andere de casus van Libië en uiteraard Syrië. Vanavond zal de delegatie mogelijk nog een documentaire en een borrel bezoeken. Verder volgt er nog een hele dag op het congres en vrijdag staat als afsluiting de General Assembly van IAPSS te wachten.
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00