World Congress

Schermafbeelding 2014 11 28 om 13 1.32.46
 

“Politics are far too serious to be left to politicians”, is de slogan van de International Association for Political Science Students, die het jaarlijkse World Congress organiseerde. Zondagochtend landde de Leidsche delegatie in Londen om daar deel te nemen aan dit jaarlijkse evenement met betrekking tot onze studie. Het congres startte dinsdagochtend met een introducerend hoorcollege van Klaus Schlichte, professor en hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Bremen, en sloot af op zaterdag met de General Assembly –deze was spannender dan dat de woorden doen initiëren, om de reden hierachter te vinden wil ik je graag doorverwijzen naar Paulette van Oosten.

Dat Londen een leuke stad is, is geen nieuws; uiteraard maakte deze bijzonder aangename bijkomstigheid ook deel uit van ons zelfgemaakte programma. Immers, naast de tijd die wij besteedden aan het inhoudelijke aspect van het congres, kregen wij de ruimte om de overige tijd naar eigen wens in te vullen. Maar daarvoor maakten wij de reis niet, de reis was allemaal te doen vanwege het congres. Deze bestond uit lectures, expert panels, expert sessions, student panels en een general assembly. De panels en lectures werden gegeven door zowel studenten als “high-profile lecturers” en besloegen onderwerpen omtrent het thema van het congres: conflict & cooperation.                         

Het bijzondere aan de verschillende sessies en colleges, was dat de zalen betrekkelijk klein waren waardoor interactie vaak deel uitmaakte van de sessies en colleges. Op deze manier was er geen sprake van louter monologen, maar werd er een monoloog gehouden voorafgaand aan discussies en debatten tussen studenten en moderatoren afkomstig van alle windstreken. Zeker bij onderwerpen als crises tussen verschillende bevolkingsgroepen was dit zeer interessant en bood dit nieuwe inichten. Immers, er waren vaak studenten aanwezig die zich betrokken voelden tot één van deze bevolkingsgroepen, die in een discussie lijnrecht tegenover een student stond van een andere bevolkingsgroep.  

Het was de eerste keer dat de SPIL met zo’n grote groep naar een IAPSS World Congress af is gereisd en het was absoluut een congres om nooit te vergeten.  De stad, het congres en de mensen hebben ervoor gezorgd dat het een leerzame week is geworden. 

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00