De expert panels waren erg interessant

beb7bf3ef5794c1c87c6762202073f25
 
Door Nicky Siebelt
 
Zondagochtend kwamen wij met 16 enthousiaste SPIL-lers aan in Londen. De zon scheen en het hostel bleek de verwachtingen te overtreffen. Nadat iedereen Londen verkend had, gingen we met z'n allen eten. Ook maandag was er tijd voor ontspanning. Dit was erg fijn aangezien het de hele week al warmer dan 20 graden is. Wel gingen we ons alvast registreren en onze goodie bag ophalen.
Op dinsdag begon het World Congress echt met een officiële openingsceremonie in de Bloomsbury Central Baptist Church. Het hele congres staat in het teken van 'Conflict and Cooperation'. De eerste lezing was van professor Klaus Schlichte over internationale betrekkingen. Hierna zijn we naar Birkbeck University gelopen, waar we het eerste studentenpanel hebben bijgewoond. In dit studentenpanel gaven drie studenten een presentatie over hun onderzoek met betrekking tot de Arabische Lente. De rest van de dag bestond uit leerzame lezingen en panels over uiteenlopende onderwerpen. We sloten de dag af met een receptie waar we nog veel meer studenten leerden kennen.
 
Woensdag begon de dag met een lezing over de relatie tussen Europa en Rusland. Deze werd gegeven door de Tsjechische ambassadeur met veel kennis van zaken en een kritische blik. Ook was er de documentaire 'No Fire Zone: The Killing Fields of Sri Lanka' te zien, waarbij de regisseur aanwezig was om toelichting te geven. In de avond was er een borrel in het Tavistoch Hotel. Hier was een dj aanwezig en er waren mensen aan het karaoken en bowlen. De alcohol vloeide rijkelijk, maar toch stond iedereen donderdagochtend fris en fruitig klaar voor een lezing over nieuwe trends in politiek extremisme in Europa. Op deze dag konden er ook expert panels bijgewoond worden. Deze waren erg interessant en gaven reden tot discussie. We sloten de dag af in het zonnetje in Hyde Park.
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00