De discussies over het manifesto liepen hoog op

foto blog
 
Door Paulette van Oosten
 
Donderdag begon de dag met een lezing van professor Bent Greve over ‘The Challenges of the Welfare State’. Dit was een interessante lezing die werd gevolgd door meerdere studentenpanels waarbij er genoeg ruimte was voor discussie. Vrijdag begonnen we onze dag met een expert sessie met dr. Federica Bicchi over ‘Europe’s Strategy for the Arab-Israeli Conflict’. Daarnaast was er de mogelijkheid om de documentaire ‘Blueberry Soup’ te kijken, met toelichting van de regisseur Eileen Jerrett. Wederom volgden er student panels, en het academisch programma werd afgesloten met een Oxford Style Show Debate. Deze had als onderwerp ‘Rescuing the European Peace in Ukraine: Military Intervention versus Diplomatic Negotiation. In de avond was er een gala waar bijna alle deelnemers aanwezig waren. Hier werd veel gedanst en gelachen.
 
De General Assembly van IAPSS vond plaats op zaterdag, de laatste dag van het congres. Er hadden zich 180 leden aangemeld voor deze algemene ledenvergadering, echter waren er slechts 30 leden aanwezig op het begintijdstip van 09:00 uur. Hierdoor begon de vergadering anderhalf uur later. Tijdens de vergadering werd de begroting van IAPSS besproken door Reint-Jan Groot Nuelend, de penningmeester van IAPSS. Hiernaast hield de president, Philipp Aepler, een praatje over de organisatie in zijn geheel. Verder presenteerde het gehele bestuur van IAPSS, de Executive Committee, een voorstel voor meer gelijkheid binnen IAPSS. Dit voorstel heet het Londen Manifesto en betreft quota’s voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het bestuur en meer betrokkenheid van leden buiten Europa. Discussies voor het manifesto liepen hoog op, waardoor er nog geen consensus over was bereikt voor de lunch.
 
Na de lunchpauze gaf de voorzitter van de GA aan dat de GA zou worden uitgesteld, met de reden dat de GA in haar huidige samenstelling niet voldoende representatief zou zijn voor de organisatie. Het bestuur verliet hierop de vergadering en liet de leden ontregeld achter. Vervolgens was er veel discussie onder de leden over de legaliteit van deze beslissing en hoe er verder kon worden gegaan. Uiteindelijk hebben de leden onderling besloten dat zij op legale grond zelf de GA voort konden zetten. De voorstellen die nog open stonden zijn verder besproken en hier is over gestemd. Verder zijn er zoals gebruikelijk verkiezingen gehouden voor het nieuwe bestuur. Het is echter nog steeds niet duidelijk of de besluiten die nadat het bestuur de vergadering verliet zijn genomen ook daadwerkelijk legitiem zijn. De nieuwe datum voor de GA is nog niet bekend. Wel heeft het bestuur aangegeven dat zij de GA willen voortzetten aan de hand van Evoting, waarbij de leden online hun stem kunnen uitbrengen. Het blijft nu dus nog even spannend met welke plannen het nieuwe IAPSS bestuur aan de slag zal gaan.
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00